25 år 1995-2020
KLUBBEN
Historien om Ätradalens MC startade flera år innan tanken äntligen förvandlades till verklighet.
Namnet Ätradalens MC hade då snurrat runt i huvudet på John ”Tofsen” Halden i ett antal år, mest p g a. att det bara lät bra.
En liten dröm fanns så klart bakom detta namn, att man kanske en vacker dag kunde samla ett litet gäng och bilda en mc-klubb.
Pingsthelgen 1995 efter ett okänt antal pilsner av olika märken
och kvalisort, så dök Tofsens idé upp igen på allvar.
Det visade sig att det fanns ett antal vilsna knuttar i området
som tände på tanken att dra igång någonting.
Entusiasmen var i alla fall stor och idéerna många och Ätradalens MC var född!
Ett system sattes igång med att turas om att ha möten hemma hos medlemmarna.
Vi ville bara träffas, åka hoj, ha kul och det har vi gjort sedan dess.
Genom åren har vi varit en salig blandning medlemmar från bl. a Trädet, Dalum, Ulricehamn, Kungälv, Hjärtum , Hillared och ènna ner till Falkenberg. Så hela Ätradalen och Ätrans vackra omgivning har varit representerad.
Några har gått ur och andra har kommit till, men den ursprungliga kärnan är fortfarande kvar.
Vi är en familjeklubb med en sund mix av bägge kön, som i övrigt är SMC-ansluten och vi ställer inga orimliga krav för medlemskap.
Tjejer som killar, ung som gammal och alla mc-fabrikat är välkomna (förutom BMW 😉 )
Vi sätter dock våran kamratskap och klubbkänsla högt, så vi ser det som en ”oskriven lag” att man först smälter in i gänget och gör man det, tas ett gemensamt beslut i vanlig demokratisk anda, om ev. provmedlemsap i ett år.
Vi föredrar, med andra ord, kvalité före kvantitet.
Alla möten genom åren med härliga knuttar, olika MC klubbar och grymma MC-träffar i framför allt Sverige, Norge och Danmark, gör att vänkretsen är stor och minnena många och goda!
Gäddknekten
Klubbens officiella klubbdryck!
"Gäddknekten" är en uppfinning av Tofsen, och består i
orginalutförande av följande:
1. Norskt, grumligt insjövatten från sjön Næren, ca 3 mil söder om Lillehammer, rik på abborre, grodyngel och gädda.
2. Runt omkring 90%-ig "himkok", helst av sämre kvalité med den naturliga ingrediensen och smakaromen finkel (fusel ), som är en olja som trivs bäst i dåliga kopparapparaturer och tveksamma reningsanläggningar.
Vattnet måste tas direkt från sjön och kokas upp i en rostig kaffepanna med minst 10 år och 2800 mil på nacken, över öppen eld hängandes i en ståltråd som bäst-före-datumet för längesen gått ut på.
Vattnets karaktär bär tydlig prägel av myr, fisk, mink och en aning rökig ton av avgaser från feljusterade 2-takts motorer.
Den sötas efter eget tycke och smak med strösocker.
Tofsens eget tycke när det gäller sötningsmedel, är väl dokumenterad i detta sammanhang och inte rekommenderad av svenska tandläkarförbundet, men ägarna av sockerplantagerna i Ost-Asien skickar en varm hälsning och ett stort tack.
Styrkan ska vara "Tofsen-stark", det vill säga för er som är mer normala;
era ögon börjar rinna och tungan och halsen domnar bort.
En annan biverkning från nybörjare och amatörer är uttryck som; -Fyyy faaan!!, -Helvete!!, -Herre guuuuud, -Hmfrngouväää, -Ympfh och liknande...
Vi andra som är på det mer professionella planet, brukar helt enkelt säga; -Gööött!, och -Hörde jag skåååål?!
Andra olika varianter har under åren provats, framför allt i brist på orginal-ingredienserna.
En förfinad variant testades på MC-dagarna i Västervik för många år sen, och döptes till Gäddknekt Gold av vår gode vän Dirk, och bestod av kranvatten, vodka currant, samt förstås strösocker och värmdes upp på ett relativt nytt Triangakök.
En snikvariant som också är väl beprövad är svartavinbärste och okryddad sprit som det så fint heter, köpt på det tråkiga sättet i butik, men det är inget vi förespråkar eller rekommenderar.
De senaste åren har den tyvärr suddats ut mer och mer från var mans minne. Men nu får den här åter igen den uppsving och kärlek den förtjänar och legenden lever vidare.
Vi innehar också ett par specialltillverkade, handgjorda dryckesbägare med säreget utseende, som antagligen någon gång i framtiden, kommer att bli värda en förmögenhet och skulle passa bra på ett Gäddknektsmuseum av det finare snittet.
Gäddknekten bör och skall njutas så varm som möjligt i glada lag med goda vänner, och gärna under halvfalsk sång uti de sena, småkalla nattimmarna i Guds fria, vackra och väldigt naturella natur.
Lämplig garnering är en tallkotte, en grankvist eller några brutalt plockade björklöv.
Se upp för piratkopior!!!
Ätradalens MC har patent på orginalet!
Skål på er!!!